Aqualizer

Aqualizer download

Hier kunt u de Aqualizer downloaden. Deze Aqualizer is een digitale equalizer, een computerprogramma dat geluid filtert. We hebben ons best gedaan om nieuwe dingen toe te voegen aan het concept van de equalizer, en de Aqualizer is dan ook een equalizer voor connaisseurs. Ook voor een leek is het niet moeilijk om ermee te werken, maar gevorderden zullen de extra eigenschappen misschien meer kunnen waarderen.

Full download package of the Aqualizer De nieuwste versie van de Aqualizer kunt u hier downloaden. (versie 1.1 voor Windows).

In de installer kunt u kiezen welke onderdelen u wilt installeren. De download package bevat:

Wie de source code van de Aqualizer wil downloaden voor gebruik met een ander open source product, kan het zip-archief hier downloaden. Als u ook de grafische interface van de Aqualizer wilt gebruiken, kunt u de resource-bestanden hier downloaden. De handleiding kunt u hier downloaden.

Mocht u zeer tevreden zijn over de prestaties van de Aqualizer, dan zou u ons erg blij maken met een bijdrage, om ons te ondersteunen met onze projecten op geluidstechniekgebied.

Gebruiksaanwijzing

In de handleiding (bijgevoegd in de download package) staat een gedetailleerde beschrijving van hoe de Aqualizer werkt. We raden u in het geheel niet af deze ook daadwerkelijk door te lezen, aangezien er knoppen op de Aqualizer zitten waar de meeste mensen niet bekend mee zullen zijn.

Voor u hiermee aan de slag gaat, moet erbij gezegd worden dat de Aqualizer onmogelijk op zichzelf kan werken. De Aqualizer is een VST-plugin. Hij heeft altijd een gastprogramma (host) nodig waarin hij kan draaien, anders werkt hij simpelweg niet. Een voorbeeld van een gratis host is de VSTHost van Hermann Seib. Omdat de werking van deze host niet meteen duidelijk is, hebben wij kort instructies opgesteld voor het afspelen en filteren van audiobestanden met VSTHost. Die kunt u hier vinden: Instructies (pdf).

De programmeercode van de Aqualizer stellen wij eveneens vrij beschikbaar, zodat iedereen ervan kan leren en hem eventueel kan veranderen en/of verbeteren. Die zit bij de download inbegrepen.

Hier ziet u een screenshot van de Aqualizer zoals hij eruit zou moeten zien als u hem correct geïnstalleerd heeft:

Sreenshot of the Aqualizer

Josse van Dobben de Bruyn en Jelle van Mourik

Alle rechten voorbehouden.